Sport

Denise Betsema start niet bij het WK veldrijden

Texel – “Heel spijtig nieuws, maar helaas moeten we straks Denise Betsema missen op de wereldkampioenschappen in Fayetteville. Denise werd maandag ziek (gelukkig geen Covid-19)”, aldus een persbericht van de leiding van haar ploeg Bingoal Cycling team.

Vorig jaar werd Denise nog derde op het WK en gezien de resultaten van dit seizoen behoorde een podiumplaats zeker binnen de mogelijkheden. Verder is bekend geworden dat Annemarie Worst positief is getest op Covid-19 en ook thuis moet blijven. Annemarie was de laatste twee WK’s steeds tweede.

De Nederlandse selectie is dinsdag niet met alle geselecteerde renners afgereisd naar het WK Veldrijden in Fayetteville. Bondscoach Gerben de Knegt hield vooraf rekening met dit scenario, maar baalt enorm voor de betrokken sporters. “We hadden en hebben bij de elite-vrouwen meerdere ijzers in het vuur, maar ik rekende Annemarie en Denise wel tot de kanshebbers op een medaille. Het is voor ons en hen een hard gelag dat ze er niet bij kunnen zijn.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button