Kop van Noord-HollandUitgaanVideo

Horeca hoopt deze week de deuren te openen (video)

Noordkop – De geruchten beloven goed nieuws voor de horeca tijdens de persconferentie vanavond. Ondernemers hebben de stoute schoenen aangetrokken en treffen alvast de voorbereidingen zodat ze zo snel mogelijk weer gasten kunnen ontvangen. Dan is er echter nog wel veel werk aan de winkel.

Timo de Vries van restaurant Kade 60 in Den Helder rekent er op dat hij woensdag weer open mag. Dat betekent wel dat de handen even flink uit de mouwen moeten. “We nemen een risico door vandaag alles te bestellen. Dan kunnen we hopelijk de dag na de persconferentie open. Het is lastig want alles was leeg, dus je moet alles weer opnieuw opstarten.”

Koos Boersen van restaurant Dikke Bries bij Den Oever gaat pas vrijdag open en dat is maar goed ook want de bar moet nog vervangen worden. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij de reserveringen van vrijdag goed kan ontvangen. “Morgen worden de laatste dingen voor de bar geleverd, ik ga er van uit dat alles vrijdag werkt. Op donderdag komen de bestellingen binnen.”

De eerste reserveringen stromen al binnen, dus de horecabazen zijn niet bang dat ze de bestellingen voor niets plaatsen. Ook zijn ze blij dat het er naar uit ziet dat ze tot 22:00 open mogen. “Acht uur heeft voor ons geen zin, omdat je dan nauwelijks een diner kan draaien. Dan wordt het haastwerk en dat is niet de service die we hier willen bieden.” zegt de Vries.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button