Hollands KroonPolitiek

Fietspad langs randweg Anna Paulowna uitgebreid

Advertentie:

Anna Paulowna – De gemeente Hollands Kroon gaat het fietspad dat parallel aan de Randweg in Anna Paulowna loopt uitbreiden tot aan de kruising met de Grasweg en de Graslaan. Nu stopt het pad ter hoogte van SV Kleine Sluis. Het college zegt in antwoorden op politieke vragen over de parkeer- en verkeerssituatie bij de Voedselbank dat de nieuwe fietsroute in 2024 zal worden aangelegd.

Eind december vorig jaar vroegen raadsleden van de PvdA, het CDA en SHK om aandacht voor het gebrek aan parkeerplekken bij de voedselbank. Medewerkers moeten hierdoor verderop parkeren en vervolgens langs de Randweg, waar geen fiets- of voetpad aanwezig is, naar het gebouw van de voedselbank lopen. Het college laat nu weten in gesprek te zullen gaan met de voedselbank en de brandweer. De brandweer heeft namelijk wel veel parkeerplekken en een braakliggend oefenterrein vlak naast de voedselbank. Het aanleggen van nieuwe parkeerplekken gaat niet volgens het college. Wel wil zij in het aangekondigde gesprek opzoek gaan naar een tijdelijke oplossing.

De langetermijnoplossing is volgens het college dan ook niet de aanleg van meer parkeergelegenheid. In plaats daarvan moet er een nieuw fietspad komen langs de Randweg. Dat de Randweg gevaarlijk is voor voetgangers en fietsers was het college reeds bekend: “Wij verwachten dat de aanleg van het fietspad een oplossing is voor de verkeersonveilige situatie voor fietsers en wandelaars op de Randweg. Door het aanleggen van het fietspad verbetert de verkeersveiligheid van de fietser en voetganger. Hierdoor kunnen de vrijwilligers en bezoekers van de voedselbank in de toekomst veilig naar de voedselbank fietsen en wandelen.” Het pad wordt onderdeel van de doorfietsroute en sluit aan bij het gedeelte dat tot aan SV Kleine Sluis loopt. Het fietspad wordt 3.5 meter breed, hierdoor is er voldoende ruimte om veilig op het fietspad te wandelen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button