Kop van Noord-Holland

Nieuwe buurtbussen in Noord-Holland Noord

Noordkop – De buurtbussen in Noord-Holland zijn na zo’n acht jaar trouwe dienst aan vervanging toe. Daarom investeert de provincie Noord-Holland ruim 1,8 miljoen euro in de aanschaf van achttien nieuwe buurtbussen. In de loop van dit jaar zijn de nieuwe busjes in actie te zien op de verschillende buurtbustrajecten in de Noordkop.

De aanbesteding moest aan een aantal eisen voldoen, staat in het persbericht van de provincie. Duurzaamheid is belangrijk, alsmede ook rolstoeltoegankelijkheid. Die combinatie maakt de aanschaf lastig: er zijn nog geen elektrische én rolstoeltoegankelijke achtpersoonsbusjes op de markt. De keuze is daarom gevallen op dieselbusjes, die “waar dat mogelijk is gaan rijden op HVO brandstof”. Volgens de provincie is HVO is een minder vervuilend alternatief voor diesel. Met de leverancier is afgesproken dat deze de bussen tegen een gegarandeerde prijs terugkoopt als er tussentijds elektrische busjes beschikbaar komen.

Gedeputeerde Jeroen Olthof: “Goed openbaar vervoer is essentieel om Noord-Holland bereikbaar te houden. De buurtbussen vormen daar een belangrijke schakel in. We zijn dan ook blij met de inzet van honderden vrijwilligers die met de buurtbussen elk jaar meer dan 110.000 mensen in de regio veilig en op tijd op hun bestemming brengen. Met de aanschaf van nieuwe busjes kunnen zij de komende jaren weer zonder problemen de weg op.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button