112

Vrouw (85) slachtoffer van bankfraude, politie zoekt dader

Den Helder – De politie is op zoek naar een man die zich voordoet als bankmedewerker en zo in elk geval een 85-jarige vrouw uit Den Helder geld afhandig wist te maken. De vrouw werd op 19 oktober 2022 gebeld door de man, die aangaf dat mevrouw het slachtoffer is geworden van bankfraude. Haar bankrekening moet direct geblokkeerd worden.

Hiervoor moest de bankpas worden ingenomen door de bank. Er zou een pakketbezorger bij haar thuis langskomen om de bankpas op te halen. Niet veel later staat inderdaad iemand voor de deur die de bankpas komt ophalen. Later die dag heeft een onbekende man in diverse winkels betaald met de bankpas van de 85-jarige vrouw uit Den Helder. Hij is vastgelegd op camera.

In overleg met het Openbaar Ministerie worden de beelden van de verdachte eerst onherkenbaar vertoont. Wanneer zijn identiteit niet binnen twee weken bekend is, of hij zichzelf in die periode niet bij de politie heeft gemeld, worden de beelden alsnog herkenbaar vrijgegeven.

Aan het publiek heeft de politie de volgende vragen:
-Herkent u deze jongen/man?
-Herkent u zichzelf op beeld? Meldt u bij de politie
-Heeft u andere informatie over deze zaak?

Neem dan contact op met de politie in Den Helder via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Graag met vermelding van zaaknummer: 2022218720

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Als de politie dit tuig niet eens uit herkenbaar zichtbeeld (her)kent is dit wel een heel kansarme vraag om het aan het publiek te stellen.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: