Den HelderJeugdVideo

Wethouder de Vrij geeft aftrap Nationale Voorleesdagen (video)

Advertentie:

Den Helder – Een lekker ontbijt, een boek en een beer tijdens het voorleesontbijt in bibliotheek School 7 in Den Helder. Wethouder Peter de Vrij at een hapje mee en las voor uit ‘Maximiliaan Modderman’. Hij verzorgde daarmee de aftrap voor de Nationale Voorleesdagen, een initiatief om voorlezen aan jonge kinderen te stimuleren.

Onder het genot van een lekker ontbijtje luisterden de kinderen van peuterspeel- en leergroep De Strandlopers aandachtig naar de wethouder. “Het is altijd hartstikke leuk om hier in de bibliotheek te mogen voorlezen en zeker voor zo’n jonge groep”, zegt De Vrij, “ik ben blij dat er aandacht is voor de Voorleesdagen, omdat het kinderen stimuleert te lezen.” De wethouder draagt het initiatief een warm hart toe. “Het stimuleert kinderen te lezen, het vergroot hun woordenschat, verhoogt het denkvermogen en voorkomt ook achterstanden.”

Lezen helpt de kinderen bij het opgroeien. “Hoe meer taal ze krijgen, zeker tot hun vierde, dat scheelt zo veel in de ontwikkeling”, zegt Ariska, pedagogisch medewerker bij De Strandlopers. Ze laat de kinderen spelenderwijs kennismaken met lezen. “In het begin vinden ze het soms nog wel eens lastig”, vertelt Ariska, “eerst gaat het over het boek zelf. Wat is het? Wat kunnen we er mee? Daarna lezen we een paar bladzijden en dat breiden we langzaam uit.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button