Cultuur/NatuurTexel

Opnieuw dikkopschildpad naar Ecomare

Advertentie:

Texel – Voor de tweede dag op rij lag er donderdag een jonge onderkoelde dikkopschildpad op het strand van Texel. Woensdag 24 januari was er ook al een gevonden, bij paal 28. Het exemplaar van donderdag werd bij Slufter Zuid aangetroffen.

Voor beide dieren verzorgt Ecomare de eerste opvang. Daarna gaan ze zo snel mogelijk naar Diergaarde Blijdorp, die de vergunningen, expertise en juiste faciliteiten heeft voor de opvang van zeeschildpadden. Dierverzorger Jarco Havermans van Ecomare heeft het exemplaar dat woensdag was gevonden donderdag naar Diergaarde Blijdorp gebracht. Hier wordt het dier langzaam opgewarmd en opgevangen tot hij kan worden teruggebracht naar zijn natuurlijke leefgebied.

Het donderdag gevonden dier zal vrijdag ook naar Rotterdam worden gebracht. Wat de reden is dat er dit jaar zoveel zeeschildpadden in Nederland aanspoelen, is onbekend. Inmiddels heeft Diergaarde Blijdorp vijf dikkopschildpadden en een Kemps zeeschildpad in de opvang. Donderdag komt er dus nog eentje bij.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button