Cultuur/NatuurDen Helder

Atelier voor kunstenaars Mondriaan Fonds blijft in Pompgemaal Huisduinen

Huisduinen – De gemeente Den Helder blijft kunstenaars in het Pompgemaal een werkplek bieden, in ieder geval voor de komende vier jaar. Hiervoor verlengt Den Helder de samenwerking met het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed in Nederland.

Sinds 2008 biedt het Mondriaan Fonds het voormalig Pompgemaal aan als gastatelier; een plek voor kunstenaars om inspiratie op te doen en nieuw werk te maken. Het Pompgemaal is het enige vaste atelier van het Mondriaan Fonds in Nederland. Den Helder schaart zich hiermee in een bestaand netwerk van bijzondere ateliers: van New York tot Parijs, van Berlijn tot Beijing, van Rome tot Rio de Janeiro.

Het culturele leven in Den Helder wordt verrijkt doordat de kunstenaars die in het Pompgemaal verblijven onder meer bijdragen aan exposities, tentoonstellingen en activiteiten zoals het Rondje Cultuur Huisduinen. Het college van burgemeester en wethouders besloot deze week de samenwerking met het Mondriaan Fonds voort te zetten met een huur- en subsidieovereenkomst voor vier jaar.

Extra inspiratie
Wethouder Heleen Keur, portefeuille Cultuur: “We vinden het belangrijk dat er nieuwe en innovatieve ideeën ontstaan en uitgevoerd kunnen worden. Het kunstconcept in het Pompgemaal biedt kunstenaars die kans waarbij onze mooie stad als extra inspiratie kan dienen.”

Eelco van der Lingen, directeur van het Mondriaan Fonds: “Het specifieke karakter van het Pompgemaal voedt al twaalf jaar het niet aflatende onderzoek van kunstenaars en curatoren. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we de goede samenwerking met de gemeente Den Helder de komende vier jaar kunnen voortzetten.”

Het Mondriaan Fonds, het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed, is een van de zes Rijkscultuurfondsen in Nederland. Het maakt plannen, projecten en programma’s mogelijk van kunstenaars, tentoonstellingsmakers en critici, musea en andere kunst- en erfgoedinstellingen, én uitgevers en opdrachtgevers.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button