Jeugd

Scholieren dichten over 75 jaar vrijheid

Den Helder – Dit jaar wordt herdacht dat het precies 75 jaar geleden is dat een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Nederland viert dat we sindsdien weer in vrijheid leven, in het besef dat iedereen samen verantwoordelijk is om vrijheid door te geven. In een gezamenlijk project met KopGroep Bibliotheken en Triade besteedt ook Scholen aan Zee hier uitgebreid aandacht aan.

In het kader van de Wereld Poëziedag (ieder jaar op 21 maart) krijgen alle 20 brugklassen van Scholen aan Zee in Den Helder en Julianadorp (Beroepsonderwijs, Mavo, Lyceum en Junior College) een dichtworkshop. Van 24 tot en met 28 februari zal dichter Diana Ozon bij Triade de leerlingen begeleiden bij het schrijven van een gedicht dat past in het thema “75 jaar vrijheid”. Ozon is verbonden aan het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De mooiste gedichten krijgen na die week een kunstzinnige omlijsting onder begeleiding van Triade.

Het geheel wordt vrijdag 20 maart gepresenteerd.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button