Den HelderPolitiek

Gemeente Den Helder past voordeurdelerskorting toe in 178 gevallen

Den Helder – Op vragen van de fractie van GroenLinks kan het college van B&W melden dat de gemeente inzake 178 dossiers de voordeurdelerskorting toepast. Aanleiding voor de fractie was het programma Kassa van zaterdag 23 januari. In dit programma werd onder meer gemeld, dat door het toepassen van de voordeurdelerskorting, betrokkenen in financiële problemen kwamen en soms bijna gedwongen werden hun kinderen op straat te zetten. In de Participatiewet, die door de lokale overheid wordt uitgevoerd, is de kostendelersnorm (voordeurdelerskorting) geregeld.

Het college constateert dat er weinig signalen zijn van mensen die door toepassing van de onderhavige regeling in de problemen komen. Op de vraag of deze korting leidt tot psychische en financiële problemen meldt het college van B&W: “Indien er dergelijke signalen komen wordt contact opgenomen met de desbetreffende inwoners. Dan wordt er maatwerk toegepast. Bekeken worden de persoonlijke situatie, samenstelling van het huishouden en de inkomenssituatie. Er volgt dan een uitleg over de wet- en regelgeving en advies gegeven over eventuele rechten over financiële regelingen. En kan een overdacht volgen naar het team Schuldhulpverlening of doorverwezen naar Centrum Financieel Fit Den Helder.”

Rechten en plichten
Het toepassen van de voordeurdelerskorting zorgt wel voor een verlaging in het inkomen van een persoon binnen het huishouden, maar hoeft niet te zorgen voor een verhoging in de kosten. Het college van B&W gaat er van uit dat de kosten gedeeld kunnen worden wanneer er meerdere volwassen in een huishouden wonen. “De inwoners worden zo goed mogelijk ingelicht over alle rechten en plichten inzake de Participatiewet, indien zij een uitkering aanvragen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button