Hollands Kroon

Lentetuin Breezand brengt de lente thuis

Hollands Kroon – De Lentetuin Breezand gaat, in samenwerking met Kernbeheer gemeente Hollands Kroon, ook dit voorjaar weer een beetje vrolijkheid bij mensen thuisbrengen. Op 6 maart, het weekend waarin eigenlijk de Lentetuin had moeten plaatsvinden, worden 200 bossen tulpen bezorgd bij genomineerden in de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen.

Hiermee wordt de succesvolle Tulpenactie van de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 herhaald. “Mensen kunnen iemand nomineren via de website van de Lentetuin. Op basis van loting verdelen we vervolgens 200 bossen tulpen onder de aanmeldingen”, aldus Lentetuin Expo voorzitter Ted Beelen.

Door de beperkende coronamaatregelen was het bestuur genoodzaakt al in augustus de 41ste editie van het kleurrijke evenement te schrappen. “Elk jaar in het eerste weekend van maart zorgt de Lentetuin voor de eerste voorjaarskriebels, dat houden we op deze manier toch nog een beetje in stand!”

Alternatief
Hoewel het bestuur van de Lentetuin nog lange tijd bezig is geweest met een alternatief voor het vakpubliek in de vorm van een kleinschalige vakshow, is daar inmiddels ook een streep door gezet. De huidige omstandigheden bieden geen enkele ruimte voor bijeenkomsten in welke vorm dan ook. De komende weken worden inzenders in de spotlight gezet via de social-mediakanalen van de Lentetuin.

Daarnaast blikt de Lentetuin terug op eerdere edities met niet eerder vertoond beeldmateriaal. Het bestuur kijkt uit naar 2022, waarin zij samen met alle betrokkenen hopelijk weer een prachtige editie van de Lentetuin Breezand neer kunnen zetten.

Nomineren kan nog tot en met dinsdag 2 maart via lentetuin.nl/ik-geef-een-bos-tulpen-aan.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button