Den HelderVideo

Video: Muziek op Recept is het beste medicijn voor kinderen in het ziekenhuis

Advertentie:

Den Helder – Even weg zijn van ziek zijn. Volgens kinderarts Marion Wallis kan dat het beste met muziek. Donderdagochtend overhandigde de Lionsclub een cheque aan het Noordwest Ziekenhuis en Triade voor het project Muziek op Recept, om muziek in te zetten als medicijn op de kinderafdeling van het ziekenhuis.

“Uit wetenschappelijk onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum is gebleken dat muziek op jonge leeftijd al helpt bij het herstelproces. Jonge kinderen groeien bijvoorbeeld sneller en eten en drinken beter. Maar ook op latere leeftijd bevorderd muziek het herstel na bijvoorbeeld een herseninfarct”, aldus Wallis.

De Lionsclubs Den Helder, Wieringen, Anna Paulowna en Texel hebben middels de jaarlijkse wijnactie, waarmee ze onder andere kerstpakketten verkopen, in totaal 7.000,- euro ingezameld voor Muziek op Recept. Daarnaast heeft Lions Quest, een landelijk onderdeel van de Lionsclub dat zich vooral richt op kinderen en jongvolwassenen, het bedrag aangevuld tot 12.000,- euro.

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

1 reactie

  1. Dit is geweldig, ook voor volwassenen.
    ze speelden oa “Nella Fantasia” voor me.
    Prachtig en zeer gewaardeerd.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button