Den HelderPolitiek

Nieuwe petitie tegen stadhuis op Willemsoord

Den Helder – Lokale politieke partij Helder Onafhankelijk is een nieuwe petitie gestart tegen de komst van het stadhuis naar Willemsoord. Het stadhuis is volgens hen nog steeds geen gelopen race, inwoners kunnen het nog tegenhouden. Helder Onafhankelijk wil direct na de verkiezingen een initiatiefvoorstel indienen om de bouw van het stadhuis op Willemsoord te stoppen.

Lijsttrekker Marc Nihot vindt de plannen voor het stadhuis ’te duur, ondemocratisch, op de verkeerde plek en achterhaald.’ Het belangrijkste bezwaar is dat de inwoners het een slecht idee vinden. Bij een recente enquête van NH Nieuws en Kieskompas gaf 75 procent van de respondenten aan tegen de plannen te zijn. De rechter besloot recentelijk dat de bouw door mocht gaan, maar er zijn inmiddels 7 spoedprocedures gestart bij de Raad van State.

Helder Onafhankelijk heeft een petitie geplaatst op de site www.geennieuwbouwstadhuis.nl om ‘de coalitiepartijen voor eens en altijd te laten weten dat de burgers uit Den Helder, Julianadorp en Huisduinen tegen nieuwbouw van het stadhuis zijn op Willemsoord’. Het is ook mogelijk om de petitie te ondertekenen op de Zaterdagmarkt in de Beatrixstraat, waar de leden van Helder Onafhankelijk op 26 februari, 5 maart en 12 maart aanwezig zijn.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. Een uitstekend initiatief! Er is geen locatiebesluit van de Raad, geen inspraak, geen referendum, geen vergunning, geen ruimte voor bezwaarschriften. Besef welke partijen de democratie in Den Helder om zeep helpen..

    1. Maakt deze Kim Jong-Un gemeente toch geen ruk uit, ze rammen het toch wel door je strot

Back to top button
%d bloggers liken dit: