Kop van Noord-HollandPolitiek

Debatavond Provinciaal Regenboog Stembusakkoord Provinciale Statenverkiezingen

Haarlem – Het COC Noord-Holland Noord organiseert samen met het COC Amsterdam en COC Kennemerland op woensdag 1 maart een bijeenkomst waarbij het Provinciaal Regenboog Stembusakkoord wordt ondertekend. Dit evenement vindt plaats in in Debat- en Cultuurpodium De Pletterij in Haarlem. Het is de tweede keer in aanloop op de Provinciale Statenverkiezingen van Noord-Holland dat het COC dit organiseert. Inmiddels hebben zich al een groot aantal politieke partijen gemeld om het akkoord te komen ondertekenen.

In het Regenboog Stembusakkoord spreken de partijen af zich in te zetten voor thema’s als veiligheid, gelijkwaardigheid en het bevorderen van sociale acceptatie van LHBTI’s in Noord-Holland. Het COC (voluit: Cultuur en Ontspannings Centrum) komt op voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI’s).
COC Nederland is de oudste nog bestaande LHBTI-belangenorganisatie ter wereld, en werd op 7 december 1946 in Amsterdam opgericht onder de naam Shakespeareclub.

Op Rainbowvote.nu is een speciale kieswijzer te raadplegen voor de verkiezingen van Provinciale Staten.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button