Ook Meertour en Tour de Lasalle afgelast

Regio – De organisaties van de twee wielerrondes in de Noordkop, de Meertour en de Tour de Lasalle, hebben de evenementen afgelast. Er zat uiteraard ook niets anders op, gezien de ontwikkelingen rond het coronavirus.

Het zou de 34e editie van de Meertour worden. Het meerdaags wielerevenement voor amateurs en sportklasse-licentiehouders stond gepland voor 21 tot en met 23 mei. Voor dit jaar was een nieuwe opzet bedacht. Na een lange traditie van vier dagen wielrennen ging deze terug naar drie dagen en konden de deelnemers kiezen of ze individueel of in teamverband mee wilden doen. De organisatie heeft vooralsnog geen plannen om de wedstrijd op een andere datum in 2020 te laten plaatsvinden.

Tour de Lasalle
Ook de Helderse wielerronde Tour de Lasalle is afgelast. Deze zou begin juni plaatsvinden. Voorzitter Wim Erkelens Cooke meldde woensdag dat nog wel wordt nagedacht aan de optie om later in het jaar, bijvoorbeeld in augustus, een kleine variant op de Tour te organiseren. Dat zou dan een evenement van 1 of 2 dagen kunnen zijn.

Exit mobile version