Wedstrijdverslagen regionaal clubvoetbal

FC Den Helder, JVC, ZAP, Kleine Sluis en DWOW

Kop van Noord-Holland – Verschillende amateurteams uit de regio kwamen afgelopen zondag weer in actie. Zo pakte Den Helder in de slotseconde de overwinning en was DWOW te sterk voor Texel ’94.

FC Den Helder heeft thuis in de derde klasse met 3-2 gewonnen van Enkhuizen. Kenny Gerssen tekende in de laatste minuut van de officiële speeltijd voor de winnende treffer. De thuisploeg liet een sterke indruk achter en de tegenstander werd al snel onder druk gezet. Wouter Philip maakte na een half uur spelen de 1-0. Vijf minuten later stond het echter alweer gelijk, maar FC Den Helder ging niet bij de pakken neerzitten. De snelle Gerssen maakte net voor rust de 2-1. Enkhuizen kwam na bijna een uur spelen weer op gelijke hoogte. Ook daar kwam Den Helder weer van terug: in de laatste seconde maakte Gerssen namelijk de 3-2.

Ook JVC speelde een wedstrijd in de derde klasse. De ploeg uit Julianadorp nam het op tegen KFC (Zaanstad) en verloor met 1-0. Het duel ging gelijk op en aan beide kanten waren er kansen. Zo kreeg JVC een aantal kansen waar niet goed mee werd omgesprongen. Vijf minuten voor tijd kon KFC de enige en winnende treffer maken.

ZAP speelt gelijk tegen LSVV
ZAP kwam in de tweede klasse tegen LSVV niet verder dan 1-1. Deze stand stond met rust al op het scorebord. Door een kopbal van Finn van Dam, de meest opvallende speler, kwam ZAP op voorsprong. Niet veel later maakte LSVV de gelijkmaker. ZAP is de komende twee weken vrij van competitieverplichtingen. Zondag 25 februari speelt de ploeg uit Breezand een uitwedstrijd tegen HSV Sport.

Kleine Sluis uit Anna Paulowna verloor in de derde klasse uit van Grasshoppers met 1-0. Kleine Sluis deed niet onder voor haar tegenstander, maar het team van trainer Remy Zoer ging niet goed met de kansen om. Grashoppers lukte dat wel één keer, waardoor de punten niet meegingen naar Anna Paulowna.

DWOW
DWOW heeft in de derde klasse een belangrijke 2-1 zege geboekt op Texel ’94. Het team van trainer Gregory van Sauers kon de overwinning goed gebruiken na een aantal mindere resultaten. Door Mats Berends werd de score al snel geopend namens DWOW. Met de pauze stond het alweer gelijk door een treffer van de eilandbewoners. DWOW ging in de tweede helft echter sterk verder en het was volkomen verdiend dat Byron Quinton nog kon scoren. Zo won DWOW met 2-1.