Noord-Holland

9,1 procent minder auto-inbraken in Noord-Holland

Advertentie:

Noord-Holland – Afgelopen jaar werd in Noord-Holland 9,1 procent minder vaak ingebroken in auto’s ten opzichte van een jaar eerder. In totaal ging dit om een verschil van 968 auto’s. Landelijk was er ook een daling te zien, maar deze lag lager: namelijk op 6,7 procent. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van politiedata.

In negen Nederlandse provincies was een daling in het aantal auto-inbraken te zien. Alleen in Limburg (-22,3 procent), Groningen (-21,6 procent), Flevoland (-19,5 procent), Friesland (-19 procent) en Utrecht (-14,8 procent) was er een grotere daling te zien dan in Noord-Holland.

In 29 Noord-Hollandse gemeenten vond afgelopen jaar een daling in het aantal auto-inbraken plaats en in 18 een stijging. In de gemeente Amsterdam was de grootste daling: hier waren 336 minder inbraken dan in 2019. De daling in de provincie is representatief voor heel Nederland, waarin ook het aantal auto-inbraken daalde. De coronamaatregelen lijken een sterke invloed te hebben hierop. Zo nam het aantal inbraken in auto’s tijdens de eerste lockdown in 2020 af met gemiddeld 16,7 procent, terwijl in januari en februari het aantal incidenten juist steeg met respectievelijk 7,7 procent en 12,8 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Vergoeding hangt af van type verzekering
Eelko van Dijk, schade-expert bij Independer: “Als je alleen een WA-verzekering hebt, dan krijg je bij diefstal helaas niets vergoed via je autoverzekering. Een autoverzekering met een beperkt casco of een volledig cascodekking, biedt meestal standaard dekking voor accessoires. De maximale vergoeding verschilt enorm: € 500 tot € 5.000. Bij een aantal verzekeraars zijn accessoires zelfs onbeperkt meeverzekerd.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button