Nieuws

Meer aandacht voor de preventie van criminele ‘weldoeners’

Advertentie:

Den Helder – Het bestuur van de gemeente Den Helder zal de komende tijd meer aandacht besteden aan het tegengaan van criminele investeringen. Dit geven zij aan naar aanleiding van schriftelijke vragen door de fractie Beter voor Den Helder.

Veel ondernemers hebben hebben het financieel moeilijk door de coronacrisis. Zij zijn hierdoor kwetsbaarder en zijn vaker genoodzaakt om geld te lenen. Criminelen reageren hierop door ondernemers te benaderen met de mogelijkheid tot snel contant geld lenen. Dit lijkt voor sommige ondernemers aantrekkelijk, maar vervolgens gebruiken de criminelen de ondernemingen voor eigen gewin. Bijvoorbeeld om geld wit te wassen of voor het gebruik van bedrijfsruimten of voertuigen. Soms glijdt zelfs de hele onderneming af in het criminele circuit.

Voor dit fenomeen is meer aandacht nodig, zo stelt lokale partij Beter voor Den Helder. Het college is het hier mee eens, er zal de komende periode meer aandacht aan worden geschonken via de verschillende gemeentelijke mediakanalen. Er zijn volgens het bestuur de afgelopen periode geen meldingen over activiteiten van criminele weldoeners bij hen of de politie binnengekomen. Zijn er echter concrete aanwijzingen of vermoedens, dan geeft de gemeente aan dat er altijd contact kan worden opgenomen met de politie (tel. 0900-8844). Ook kan er gebruik worden gemaakt van het gemeentelijke mailadres ‘meldcriminaliteit@denhelder.nl’. Wanneer mensen anoniem willen melden, kan dat via ‘Meld Misdaad Anoniem’ (www.meldmisdaadanoniem.nl, of 0800-7000).

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. Er zijn volgens het bestuur de afgelopen periode geen meldingen over activiteiten van criminele weldoeners bij hen of de politie binnengekomen dus meer aandacht voor de preventie van criminele ‘weldoeners’ ……

Wellicht ook interessant

Back to top button