Hollands Kroon

Peuterscholen, basisonderwijs en college helpen kinderen met onderwijsachterstanden

Adverentie

Hollands Kroon – Van het Rijk ontvangt gemeente Hollands Kroon geld voor het helpen van kinderen die een onderwijsachterstand hebben. Hoe de gemeente de kinderen helpt staat in het Onderwijskansenbeleidsplan. Dit plan heeft het college op 9 maart vastgesteld.

Wethouder Mary van Gent: “Het is zo belangrijk dat al onze kinderen al vanaf hun geboorte dezelfde onderwijskansen krijgen. De partners en scholen in Hollands Kroon zijn intensief bij de plannen betrokken. Alles is in samenspraak gegaan en er is ontzettend goed meegedacht. Ik ben ervan overtuigd dat het geld precies op de juiste plekken terecht komt: daar waar het het hardste nodig is.”

Per 1 augustus 2020 kan elk kind van 2,5 tot 4 jaar met een VVE-indicatie van het consultatiebureau, 16 uur per week naar een peuterschool in Hollands Kroon. De gemeente is bij wet verplicht deze mogelijkheid te bieden. Op 17 peuterscholen in Hollands Kroon worden de kinderen samen met andere kinderen zo optimaal mogelijk in hun ontwikkeling begeleid. Op de peuterspeelzaal worden zij onder meer voorgelezen en wordt er samen gelezen, gezongen en gespeeld.

Extra inspanning
Ongeveer 12 procent van de kinderen in de basisschoolleeftijd heeft een onderwijsachterstand. Voor hen is extra inspanning nodig om te zorgen dat zij het beste uit zichzelf kunnen halen. Daarvoor hebben we samen met de drie scholenstichtingen Sarkon, Surplus en Kopwerk een OAB Masterplan geschreven. Op basis van dat OAB Masterplan kunnen basisscholen in 2021 en 2022 subsidie bij ons aanvragen om kinderen met een onderwijsachterstand extra hulp te geven.

Aanvragen
Scholen maken zelf een plan. Zij beschrijven welke leerlingen zij willen helpen en met welke activiteiten. Scholen kunnen hiervoor samenwerken met bijvoorbeeld de peuterscholen of de bibliotheek. Gemeente Hollands Kroon beoordelen deze plannen en besluiten of de subsidie wordt gegeven. De onderwijsbesturen Kopwerk, Sarkon en Surplus informeren de basisscholen hoe zij het plan bij Hollands Kroon kunnen indienen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button