112

Politie test meerdere weggebruikers op drugsgebruik

Den Helder – De afgelopen dagen zijn meerdere weggebruikers positief getest op drugsgebruik. Dat sommige mensen meerdere drugs gebruiken is bekend, maar dat iemand sporen van vijf soorten drugs in het lichaam heeft zitten gebeurt niet vaak.

Een 46-jarige man op een bromfiets die over de Marsdiepstraat reed. Bij controle bleek hij onder invloed van bijna alle mogelijke drugs te zijn. De man gaf aan het niet eerlijk te vinden dat hij werd gecontroleerd, omdat de politie volgens hem wist dat hij een gebruiker was. Bloed van hem is afgenomen om de hoeveelheid te bepalen. Tevens werd een verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een helm.

Op de Maasstraat reed een 54-jarige vrouw op een snorfiets. Ook bij haar kwam uit de speekseltest naar voren dat er sporen van cocaïne en amfetamine in haar lichaam zaten. Tevens was zij niet in het bezit van een rijbewijs. Bloed is afgenomen om de juiste drugs en hoeveelheid vast te stellen. Een 20-jarige man werd op de IJsselmeerstraat bekeurd voor het rijden op een bromfiets, zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Zonder rijbewijs verkeersdeelnemer
Een 15-jarige jongen reed met een bromfiets door de Langestraat, een voetgangersgebied. Op deze leeftijd is het bezit zijn van een rijbewijs niet mogelijk. Voor beide feiten kreeg hij proces-verbaal. Een 57-jarige man reed met een rijbewijs dat al vijf jaar niet meer geldig was. Ook hem werd proces-verbaal uitgereikt. Een 37-jarige man uit Norg werd in Den Helder aangehouden, omdat hij over de Torplaan reed terwijl zijn rijbewijs geschorst was. Ook hij kreeg proces-verbaal.

Een 20-jarige uit Den Helder werd op de Waddenzeestraat aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol terwijl hij een auto bestuurde. Hij blies 220 ug/l en is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Tevens kreeg hij proces-verbaal voor het negeren van de avondklok. Een 53-jarige man negeerde niet alleen de avondklok, maar reed ook nog onder invloed van alcohol op een bromfiets over de Petrus Planciusstraat. Na zijn aanhouding bleek hij 930 ug/l te blazen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button