Noord-Holland

Wegens groot succes: meer subsidie voor verduurzamen sportaccommodaties

Noord-Holland – De provinciale subsidieregeling voor verduurzaming van sportaccommodaties is een groot succes. De provincie maakt 350.000 euro extra vrij om kleine fysieke besparings- en verduurzamingsmaatregelen in sportaccommodatie mogelijk te maken. Dit bedrag komt uit het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds. De 150.000 euro die de provincie begin 2021 beschikbaar stelde bleek onvoldoende om alle aanvragen te honoreren.

Begin maart konden verenigingen maximaal 10.000 euro subsidie aanvragen om hun gebouwen te verduurzamen. In totaal was er 150.000 euro beschikbaar. In de eerste week na openstelling van de regeling ontving de provincie al 22 aanvragen.

Gedeputeerde Zita Pels: “Met deze bijdrage helpen wij sportverenigingen te verduurzamen en hun lasten iets te verlichten. Wij zijn positief verrast door het grote aantal aanvragen. Wij juichen het toe dat verenigingen in deze zware tijd toch graag willen investeren in bijvoorbeeld ledverlichting, zonnepanelen en isolatie. Er komen nog steeds aanvragen binnen en daarom stellen wij extra geld beschikbaar: 350.000 euro. Dit bedrag komt uit het Economisch Herstel- en Duurzaamheidsfonds. Wij zetten het fonds onder andere in om maatschappelijk vastgoed te verduurzamen.”

Verenigingen kunnen maximaal €10.000 aanvragen. Het toegekende subsidiebedrag mag maximaal 50% bedragen van het totale bedrag dat nodig is voor de verduurzamingsmaatregelen.

Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden op https://www.noord-holland.nl/Loket/Producten_en_Diensten/Producten_op_alfabet/V/Verduurzaming_sportaccommodaties_Noord_Holland_2021_subsidie

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button