Hollands KroonVideo

Boottocht langs de Afsluitdijk (video)

Den Oever – Om aan iedereen te laten zien hoe de werkzaamheden verlopen is er de mogelijkheid een gratis boottocht langs de Afsluitdijk te maken. De Afsluitdijk werd voltooid in 1932 en oogstte over de hele wereld grote bewondering. Nu na 90 jaar is hij aan reparatie toe en wordt hij opgeknapt en verbeterd.

Rijkswaterstaat wil graag laten zien hoe de dijk wordt opgeknapt en daarom vaart er enkele keren per week een boot langs de Wadden kant en wordt verteld wat je onderweg allemaal ziet. Het is een megaklus van enkele honderden miljoenen die een paar jaar duurt, maar dan is de dijk ook weer voor minstens honderd jaar bestendig tegen alle weersinvloeden.

De schipper van de boot vertelt onderweg alles over de natuur op het Wad en een gids weet alles te vertellen over de werkzaamheden op de dijk. Wie een keer mee wil varen moet er snel bij zijn, want de animo is zeer groot. Voor meer informatie over de dijk en opgave voor de boot: www.deafsluitdijk.nl.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button