Hollands KroonZakelijk

Fender Innovations neemt Polymarine Service over

Wieringerwerf – Producent van lichtgewicht fendersystemen voor snelvarende schepen, Fender Innovations uit Wieringerwerf, heeft een commercieel belangrijke overname gedaan. De nieuwe partner is PolyMarine Service uit Vlaardingen, die gegoten fendersystemen voor iets zwaardere werkschepen produceert. Beide bedrijven gaan deel uitmaken van de Fender Innovations Group.

Voor Fender Innovations is dit de eerste overname sinds de oprichting in mei 2012. Het bedrijf blijft groeien en kan over heel 2021 zelfs een productietoename van 25 procent melden. Circa 85 procent van de geproduceerde fenders is bestemd voor de export naar circa 40 verschillende landen. Door de overname van PolyMarine Service zal de productie nog verder toenemen, verwacht technisch directeur Koos Bijsterveld van Fender Innovations. “Door de overname kunnen wij onze internationale klantenkring voortaan een nog veel breder palet aan innovatieve fendersystemen bieden. De producten van beide bedrijven zijn namelijk complementair aan elkaar.”

Erik de Neef, bestuursvoorzitter van de Koninklijke Roeiers Vereniging Eendracht (KRVE) en Peter Budde, oprichter en mede-eigenaar van PolyMarine Service, zijn een soortgelijke mening toegedaan. “Wij zijn blij dat ons in 2007 opgerichte bedrijf bij een sterke partner als Fender Innovations in goede handen is en daardoor verder kan groeien in de maritieme sector.” De vestiging van het overgenomen bedrijf in Vlaardingen blijft operationeel. Omdat veel klanten van Fender Innovations in het Rotterdamse havengebied zijn gevestigd, is het handig om ook daar een productielocatie te hebben, als ook een magazijn waarin producten op voorraad kunnen worden gehouden.

Overname
Hoewel de aandelen van PolyMarine Service op 24 maart zijn overgedragen, heeft de overname van het bedrijf een terugwerkende kracht tot 1 januari 2022. “De naam van het bedrijf in Vlaardingen”, zegt algemeen directeur Roemer Boogaard van Fender Innovations, “zal worden gewijzigd in Poly Marine Fender Systems. Deze vlag dekt namelijk beter de lading. Beide bedrijven maken nu officieel deel uit van de Fender Innovations Group uit Wieringerwerf.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button