Den HelderVideo

Helderse Lizzy ‘Miss World Nederland’ zet zich in voor arme landen (video)

Adverentie

Den Helder – De Heldere Lizzy Dobbe werd in oktober 2021 bekroond tot Miss World Nederland. Deze zomer zal ze afreizen naar Peru en Ecuador, samen met de Miss World Peru organisatie om liefdadigheidswerk te doen voor Beauty with a Purpose.

Miss World Nederland zal zich vooral gaan richten op hygiëne voor kinderen. “Dit is een heel groot probleem in Peru, ze hebben het simpelweg gewoon niet”, zegt de Helderse Miss World Nederland. “We willen ze leren hoe ze bijvoorbeeld hun tanden goed moeten poetsen en hoe ze met hygiëne om moeten gaan.”

“We zijn vooral bezig met Beauty with a Purpose en sociale betrokkenheid vinden we heel belangrijk, dus dan moet je er ook wat mee doen”, zegt CEO Katia Maes. “Naast Lizzy zal ook Miss International Frankrijk Maya Alberts afreizen naar Peru en Ecuador.”

Om de kinderen in Peru en Ecuador van goede hygiëne te voorzien is Miss World Nederland een inzamelingsactie gestart om geld op te halen.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button