Den HelderVideo

Nieuwediepers gaan de Mont Ventoux op tegen ALS (video)

Den Helder – Robin, Edith en Kelly doen mee met de Tour du ALS: een sponsortocht op de Mont Ventoux, om geld op te halen voor onderzoek naar een medicijn tegen ALS.

Edith en Robin van Loo zijn eigenaar van croissanterie Lodewijk Hendrikse in de binnenstad van Den Helder en hebben samen met collega Kelly Mooij een aantal manieren bedacht om geld op te halen. “We hebben een collectepot op de toonbank staan en we verkopen stroopwafels, daarvan gaat de opbrengst naar de donatiepot”, vertelt Edith. Kelly is trots op haar collega’s: “het is een kleinschalig bedrijf, dus dan zet je dit soort acties misschien sneller op, maar toch kom je het niet snel tegen”.

De ziekte komt voor het drietal erg dichtbij. Therese, de vrouw van vriend Rob Verkamman heeft al twaalf jaar ALS. Toen hij de folders in de zaak zag liggen wilde hij ook iets doen. “We moeten ALS de wereld uit helpen. Er zijn geen medicijnen voor, dus hoe meer geld er voor onderzoek is hoe beter.” Hij kende de sponsorbeklimming al van eerdere edities. De fysiotherapeut van zijn vrouw deed de tocht op de fiets en toen waren ze er bij.”Het is heel indrukwekkend. Je komt met mensen in aanraking die hetzelfde hebben en dat geeft een warm gevoel. Terwijl we er nu over praten krijg ik er weer kippenvel van”, vertelt Rob.

Doneren kan via www.ALStoppers.nu.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button