Noord-Holland

Mogelijk stormachtig langs de kust en op de afsluitdijk

Regio Noordkop – Het KNMI heeft code geel afgegeven voor harde windstoten tussen 11.00 en 16.00 uur op zaterdag 25 maart 2023. Mensen die naar buiten gaan, moeten rekening houden met harde wind, aldus het weerinstituut. NH-weerman Jan Visser adviseert weggebruikers om voorzichtig te zijn als ze achter het stuur kruipen. “Houd bijvoorbeeld altijd twee handen aan het stuur.”

De waarschuwing geldt naast Noord-Holland ook voor de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Flevoland, Friesland en Limburg.

“Mogelijk stormachtig”
Het gaat niet het hele weekend waaien, stelt Visser gerust. “In de ochtend valt het mee”, zegt hij. “Tussen 12.00 en 16.00 gaat het flink waaien. Het wordt dan mogelijk stormachtig met windkracht 8 en windstoten van 80 a 90 kilometer per uur.”

De weerman raad aan om niet met lege caravans of aanhangers de weg op te gaan. “Wees dus voorzichtig op de weg”, zegt de weerman. “Maar het is niet nodig om thuis te blijven. Het is code geel, geen code rood.”

Eerder deze maand waaide het ook hard. De wind blies een bakwagen over vangrail op de A9 en een bestelbus reed het water van de Ringvaart in in Halfweg.

Weersverwachting
Visser voorspelt dat het op zaterdag 25 maart 2023 zo’n 10 graden wordt. “Zondag is het rustiger. In het zuiden van de provincie kan het wel enige tijd regenen en het wordt zo’n 8 graden.”

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button