Jeugd

Toffe Snertfuif!

Den Helder – Het was zaterdag weer tijd voor de traditionele snertfuif bij de Scouting Jutters Willemsoord. Niet omdat het nou zo’n rottige fuif is, nee hoor, het is letterlijk een feestje met daarbij tussen de middag een heerlijk bord snert. De snertfuif wordt al meer dan 40 jaar gehouden als afsluiting van het winterseizoen. De boten van de waterscouts gaan volgende week weer het water in: “En dat levert meer rust een ruimte op voor de landscouts in het clubgebouw”, aldus de lachende voorzitter Merel van der Pluijm.

Gezellig met 120 scouts het snertfeestje vieren (DHfoto)
De scouts verzamelden zich zaterdagochtend bij het clubgebouw en werden gelijk de wijk in gestuurd voor een heuse vossenjacht. Het thema van de dag was Superhelden, de bewoners van de wijk zagen dus zomaar allemaal superhelden voorbij komen. Leiding, ouders en andere vrijwilligers speelden hun rol met verve. Na de Snertlunch was het tijd voor de traditionele groepsfoto. Her en der werden nog wat soepresten weggeveegd, maar toen stond de groep er toch echt klaar voor. Oh wacht, de jongste groep, ‘de Bevers’ waren nog zoek, gelukkig waren ze snel gevonden en in het gelid gezet.

Na de groepsfoto gingen de scouts naar buiten om verschillende spellen te spelen. Helaas waren de weersgoden de kinderen niet zo goed meer gezind. Was het ’s ochtends nog prima te doen, tijdens de spellen vielen er bij een straf windje toch een paar pittige regenbuien.

Riewert Sanderse werd verrast met de erepenning (DHfoto)

Erepenning
Een speciale gast was Riewert Sanderse. Al op 18-jarige leeftijd kwam hij bij de Scouting en nu, 60 jaar later, is hij nog steeds lid. Een erepenning werd hem opgespeld door het bestuur dat trots is op iemand die zo lang lid is. Riewert zelf was er wel stil van, hij vond het wel iets te veel waardering, maar gelukkig dachten de scouts daar anders over!

Voorzitter Merel van der Pluijm is trots op de leiding van alle groepen. “Elk lid van de leiding is voor mij een Superheld” en ja, met dit thema komt dat mooi naar voren. Ze vertelt dat ze vele leden hebben, maar dat nieuwe leden zeer welkom zijn, informatie over de groepen en hun activiteiten is te vinden op de website van Scouting Jutters Willemsoord.

De traditionele groepsfoto die een plekje gaat krijgen in het clubgebouw (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button