Uitgaan

Helderse binnenstad decor van halloweenmarkt en sinterklaasintocht

Advertentie:

Den Helder – De binnenstad van Den Helder zal dit najaar weer een aantal evenementen organiseren. Zo vindt onder meer eind oktober de halloweenmarkt plaats en zal Sinterklaas in november aankomen in de marinestad.

De winkelstraten van de Helderse binnenstad zijn na de nautische zomer-ornamenten nu versierd met de boomverlichting in Beatrixstraat. In de Keizerstraat, Spoorstraat, Kroonstraat, Californiestraat en Wezenstraat hangen nu versieringen die de binnenstad het hele najaar en winterperiode zullen oplichten. Ook de winkels zijn in aangepast met hun najaars- en winter collectie.

Halloween heeft de afgelopen jaren steeds meer gewonnen aan populariteit. Dat bewijst ook onze jaarlijkse Halloweenmarkt, die vele griezels, spoken en heksen op de been brengt om een avondje winkelen te combineren met griezelpret. De Halloweenmarkt vindt donderdag 26 oktober van 15:00 tot 21:00 uur plaats. De winkelstraten veranderen deze avond in griezelplekken vol heksen, monsters en spoken. Er klinkt onheilspellende muziek en ook het Trick or Treatspel zal niet ontbreken.

Schminken en speurtocht
Ook kunnen kinderen zichzelf laten transformeren (schmink) tot spook of een ander eng figuur bij LEEF. Als het windstil is zullen er marshmallows worden geroosterd. Daarnaast kunnen kinderen tot en met 12 jaar een uitdagende heksenspeurtocht doen. Op zeven locaties, verspreid over de stad, kunnen er letters worden gevonden in etalages. Bij iedere etalage met een letter staat een heks, die iets lekkers uitdeelt. Van de letters kan er een woord worden gemaakt. Deelnemers met het juiste antwoord maken kans op een leuke prijs. Deelnemerskaarten voor deze heksenspeurtocht kunnen worden opgehaald bij de heksen en de kraam naast Intertoys. De griezelervaring is voor onze kinderen nog completer als zich tussen 17:00 en 20:00 uur laten schminken bij LEEF (Spoorstraat 50).

Sinterklaas zal dit jaar op 18 november om 11:00 uur per boot aankomen op de Flaneerkade. Voordat de goedheiligman met gevolg aankomt zal de opperstalmeester Eric met alle kinderen de mooiste sinterklaasliedjes zingen. Bij de optocht door de binnenstad verzorgen de Knorhanen de muzikale begeleiding. De Sint is vergezeld van zijn pieten en heeft heel veel cadeaus meegenomen voor groot en klein. Na de intocht op de kade zal Sint zijn weg vervolgen door de binnenstad.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button