Hollands KroonZakelijk

Verhuizing ouderen Noorderlicht uitgesteld

Advertentie:

Hippolytushoef – De verhuizing van de ouderen uit zorgcentrum Noorderlicht uit Hippolytushoef naar Molenweid in Wieringerwaard wordt uitgesteld naar op zijn vroegst half september.

In eerste instantie zou de verhuizing half mei plaatsvinden, maar door het heersende coronavirus is nu afgeweken van het schema. De ouderen moeten verhuizen, omdat het Noorderlicht wordt gesloopt en moet plaatsmaken voor nieuwbouw.

“Uiteraard hanteren we de richtlijnen van het RIVM en nemen we het besluit om te verhuizen pas als dit veilig en verantwoord is. Dat houdt in ieder geval in dat de verpleeghuizen weer voor bezoek opengesteld zijn en er geen patiënten verblijven in de Corona-unit in Molenweid”, aldus melden Hans Groenendijk en Caroline Beentjes van het Raad van bestuur van Woonzorggroep Samen.

Er was in eerste instantie veel commotie ontstaan over de verhuizing en het plaatsen van de ouderen in Molenweid waar ook corona patiënten zouden verblijven. Deze vrees is nu dus weggenomen.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button