Den HelderJeugd

Hoe ga je om met commentaar op je gewicht?

Advertentie:

Den Helder – Het is niet makkelijk om overgewicht te hebben. Naast de lichamelijke omgemakken en onzekerheden kan ook ongevraagd commentaar grote gevolgen hebben, vooral op mentaal vlak. Tatjana Almuli schreef er het boek ‘Knap voor een dik meisje’ over. Op woensdag 11 mei vertelt Almuli op uitnodiging van Team Sportservice Den Helder haar verhaal.

Almuli is te gast op een ‘Kind naar Gezonder Gewicht’-bijeenkomst. Mensen met overgewicht weten doorgaans goed wat hun gewicht hen kost. De puberteit van Almuli kende vooral pesterijen en schaamte in plaats van prille liefdes of eerste seksuele ervaringen. Alsof dat niet genoeg is kreeg ze ook van allerlei kanten advies “Naaste familie, wildvreemden, specialisten: iedereen vindt het nodig mij te vertellen dat dik zijn iets slechts is en dat ik daar iets aan moet doen.” In de bijeenkomst op woensdag 11 mei neemt ze de deelnemers mee in hoe de wereld naar haar kijkt en zet de do’s en dont’s op een rij.

Team Sportservice wil met de ‘Kind naar Gezonder Gewicht’-bijeenkomsten gezinnen helpen om overgewicht tegen te gaan. “Omdat er vaak meer problemen spelen bij een gezin zijn er vaak meerdere professionals betrokken. Hiervoor is een goede samenwerking tussen het gezin én deze professionals belangrijk”, zegt wethouder jeugd Peter de Vrij er over. “Centraal staat de vraag hoe allerlei organisaties binnen de gemeente de aanpak Kind naar Gezonder Gewicht succesvol in kunnen zetten.”

Het programma begint om 14.30 uur in ’t Wijkhuis Nieuw Den Helder aan de Texelstroomlaan 5. Meer informatie is beschikbaar via coördinator Tanja Ites van Team Sportservice: tites@teamsportservice.nl of bel 0223-684726. Klik hier om in te schrijven.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button