Hollands KroonJeugd

Bijeenkomst voor scheidende ouders

Nieuwe Niedorp – De gemeente Hollands Kroon organiseert op 17 mei een bijeenkomst voor ouders die gaan scheiden. Vorig jaar heeft Hollands Kroon scheidingsplein.nl opgericht. Een website waar informatie te vinden is voor mensen die gaan scheiden. Eén van de doelstellingen van het platform is om te zorgen dat kinderen niet de dupe worden van een scheiding.

Tijdens de ouderbijeenkomst delen twee jongeren met gescheiden ouders hun persoonlijke verhaal. Op deze manier krijgen de aanwezigen een beeld van de wijze waarop kinderen een scheiding beleven. “Een eye-opener die ervoor kan zorgen dat ouders op een respectvolle manier uit elkaar gaan en met elkaar om kunnen blijven gaan in het belang van hun kinderen”, zo stelt de gemeente. Na het delen van hun persoonlijke verhaal krijgen alle deelnemers de kans om anoniem vragen te stellen aan de twee jongeren.

Ook het wijkteam van Hollands Kroon is erbij om vragen te beantwoorden. De bijeenkomst wordt gegeven door Villa Pinedo in samenwerking met het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon en gemeente Opmeer. Villa Pinedo is een stichting die zich inzet voor kinderen van gescheiden ouders.

Aanmelden
De ouderbijeenkomst is op dinsdagavond 17 mei, van 20:00 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19.45. Plaats: Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, Nieuwe Niedorp. Aanmelden voor de ouderbijeenkomst kan via deze link. Meedoen is gratis. Ouders kunnen maximaal 2 personen meenemen. De bijeenkomst is alleen voor volwassenen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button