Zeemacht

Nederlaag voor Zeemacht dames 2

Het tweede team van Zeemacht dames zaalvoetbal speelde woensdagavond in sporthal De Brug in Den Helder de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Team Alkmaar/Sportstars dames 3, een team dat dit seizoen al heeft laten zien in goede doen te zijn.

In de eerste helft ging de wedstrijd zo goed als gelijk op. De teams gaven elkaar niet veel ruimte. Als er al kansen waren stonden de sluitposten op hun plek. De grootste kans in de eerste helft was voor de bezoekers uit Alkmaar. De keeper van MSV Zeemacht, Joy Berendsen, had een mooie redding in huis.

Tijdens de rust werden beide teams voorzien van goede adviezen van de coaches. Kort na rust kwam het bezoekende team op voorsprong. Door een verkeerde inschatting op het middenveld werd de kans goed uitgespeeld, 0-1. De dames van MSV Zeemacht herpakten zich, maar het mocht niet baten. Ondanks een hoge intensiteit kwamen ze niet tot scoren. Team Alkmaar/Sportstars kreeg meer kansen en halverwege de tweede helft maakten ze 0-2.

De thuisploeg liet de keeper meespelen en hoopte door de man meer situatie het tij nog te keren. Deze tactiek bracht niet het gewenste resultaat. Team Alkmaar/Sportstars dames 3 heeft de wedstrijd winnend afgesloten met een 0-2 score. Vrijdag 27 september om 20.15 uur speelt MSV Zeemacht dames 1 in sporthal De Brug, aan de Jan Aarjensz Prinsstraat 46, de volgende competitiewedstrijd tegen Lutjebroek zvv dames 1.