Uitgaan

Eindelijk weer tal van activiteiten tijdens Koningsdag

LOS Radio verzorgt tussen 10.00 en 14.00 uur een speciale Koningsdag-uitzending

Advertentie:

Den Helder – Na twee jaar kan Koningsdag dit jaar eindelijk weer ouderwets en groots worden gevierd. Met tal van activiteiten in vrijwel alle wijken van Den Helder en natuurlijk ook in Julianadorp en op Huisduinen. LOS Radio verzorgt woensdag tussen 10.00 en 14.00 uur een speciale Koningsdag-uitzending, met uiteraard ook verslag vanuit de wijken.

Op Huisduinen begint de dag om 10.30 uur in het Dorpshuis, waar de koffie en het gebak klaarstaat voor de liefhebbers. Om 12.00 uur start de optocht met versierde fietsen, onder begeleiding van “De Knorhanen”. Verder zijn er kinderspelen, muziek en oranjebitter en na 15.00 uur gaat het feestprogramma verder in het Dorpshuis.

De vrijmarkt in Julianadorp start om 09.00 uur, natuurlijk op het Loopuytpark. Die duurt tot 12.30 uur, waarna er nog tot 15.30 uur allerlei spelen voor de jeugd zijn. Een loterij, het springkussen en de oud-Hollandse spelletjes maken deel uit van het programma.

Den Helder
Buurthuis De Beuk heeft vanaf 13.00 uur oud-Hollandse spelletjes voor de kinderen uit de buurt. Dit duurt tot 16.00 uur, waarna er een echte prijsuitreiking is. De dresscode deze dag is, hoe kan het ook anders, Oranje! Deelname aan de spelletjes is gratis.

Bij ’t Kraaiennest beginnen ze om 11.00 uur met het versieren van de fietsen, voor de optocht die om 12.00 uur start. De route door de wijk wordt begeleid door muziekvereniging Kunstzin en bij terugkeer is er voor de deelnemers snoep en patat. Vanaf 14.00 uur zijn er in de speeloase spelletjes voor klein en groot en om 16.00 uur begint Renata de Boer met zingen. Verder is er deze dag nog een loterij, waarvan de winnaars om 18.00 uur bekend worden gemaakt.

Bij West End (Lijsterbesstraat) begint de dag om 11.00 uur met grabbelen, touwtje trek, het springskussen en het versieren van fietsen. Een uur later begint het straattekenen en Kunstzin komt om 13.15 langs voor de versierde fietsentocht door de wijk. Daarna beginnen de kinderspelletjes en om 16.00 uur is er live-muziek van New Born.

Vrijmarkt
De grootste vrijmarkt van Den Helder (en misschien wel van de Noordkop) is te vinden rond de Boerderij in De Schooten. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur en tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er ook allerlei kinderspelen. De band Black Eyes zorgt voor muziek en de bar in de Boerderij opent om 12.00 uur.

De tocht met versierde fietsen door Tuindorp start om 10.30 uur en een half uur eerder zijn de kinderen al welkom voor het versieren. Na afloop is er voor elk kind een ijsje. De middag staat in het teken van de oud-Hollandse spelletjes, die om 13.30 uur beginnen. Tussen 18.00 en 20.00 uur is er Koningsbal voor de oudere jeugd in het pandje/Tienerkamer.

Ook Buurthuis Centrum doet mee aan Koningsdag en nodigt de buurtkinderen uit om vanaf 10.15 uur langs te komen voor het versieren van de fietsen. De kinderen kunnen zich ook laten schminken. De optocht door de wijk start om 11.00 uur, onder begeleiding van Jan Boon en zijn orgel. Daarna wacht patat en de spellenkermis. De Koningsdagactiviteiten bij Buurthuis Centrum eindigen rond 14.00 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button