Hollands Kroon

Financiële ondersteuning voor initiatieven Oekraïne

Advertentie:

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon gaat via de Hollands Kroonse Uitdaging €50.000,- beschikbaar stellen voor maatschappelijke initiatieven die ondersteuning bieden aan Oekraïense vluchtelingen. Inwoners of organisaties kunnen zichzelf aanmelden via de website van de Hollands Kroonse Uitdaging.

Een toetsingscommissie beoordeelt de ingediende aanvraag. “Ons doel is om de ingediende aanvragen binnen 24 uur te beoordelen. Als de aanvraag beoordeeld is neemt de manager van de Hollands Kroonse Uitdaging contact met u op”, zo laat de gemeente weten. Bij een positieve reactie betaalt de Hollands Kroonse Uitdaging de vergoeding uit.

Voorwaarden vergoeding
Het doel van de vergoeding is om initiatieven mogelijk te maken die Oekraïense vluchtelingen steunen. Hierbij kan gedacht worden aan het bieden van hulp of het zorgen voor contact tussen mensen. De vergoeding is niet bedoeld voor praktische middelen, maar meer voor sociale zaken als het bestrijden van eenzaamheid. Initiatieven moeten direct nuttig zijn voor het welzijn van vluchtelingen uit Oekraïne en moeten plaatsvinden binnen de gemeente Hollands Kroon. Er mag geen winstoogmerk zijn en de gemeente vergoedt enkel gemaakte kosten. Een factuur of rekening moet aanwezig zijn

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button