Cultuur/NatuurDen Helder

Jan de Boer als voice-over in podcast ‘Herontdek Den Helder’

Den Helder – Burgemeester Jan de Boer is verteller in de nieuwe podcast ‘Herontdek Den Helder’, gebaseerd op de gebiedsbiografie: ‘Den Helder, Zeestad op het Wad’. In vier wandelingen en een fietstocht kunnen inwoners met de podcast op de oren het verhaal van Den Helder om zich heen tot leven zien komen terwijl ze de mooie plekjes van Den Helder bezoeken.

Waarom staat de Lange Jaap op de plek waar ‘ie nu staat? Wat zit er in de grond onder het winkelcentrum in De Schooten? Hoe komt het dat er allemaal van die grote gebouwen rond het stationsgebouw staan? Waar heeft het Loopuytpark zijn naam vandaan? In de vier wandelingen variërend in lengte van 5 tot 10 km en een fietstocht van 17 km krijgen inwoners alle antwoorden op deze en andere vragen. “Zelfs als je hier al lang woont, is er nog veel te ontdekken”, zegt wethouder Heleen Keur. “Deze wandelingen en de fietstocht met het verhaal erachter, geven je misschien een nieuwe kijk op Den Helder en het vele moois dat de stad te bieden heeft.”

Fotowedstrijd
Keur nodigt inwoners uit om tijdens de wandelingen foto’s te maken van de mooie en boeiende plekken die ze herontdekken. De foto’s kunnen worden geplaatst op ingesprek.denhelder.nl. Vervolgens kunnen andere inwoners stemmen op de mooiste foto. De vijf mooiste foto’s zullen in juli zichtbaar zijn in de hele stad. Naast de minder bekende plekken leiden de wandelingen ook langs typische Helderse kenmerken als de Nollen, het Refugium, de Hortus Overzee, het Dorus Rijkershofje, Fort Dirksz Admiraal en de Lange Jaap.

Startbijeenkomst
De podcast is op verschillende platforms te beluisteren. De mogelijkheden en de routebeschrijvingen van de wandeltochten zijn te vinden op de website van de gemeente. De start voor de wandelingen is donderdag 28 april om 13.30 uur bij de parkeerplaats naast de bioscoop op Willemsoord. Iedereen is van harte welkom. Wethouder Heleen Keur heet alle wandelaars welkom met koffie en wat lekkers en onthult haar eigen #herontdekdenhelder-foto.Daarna kunnen de wandelaars de podcast aanzetten en Den Helder herontdekken.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button