Sport

Den Helder Suns voor loodzware opgave na off-day tegen Grasshoppers

Den Helder – De derde landstitel op rij is na een complete off-day heel ver weg voor de dames van de Den Helder Suns. Na de nipte nederlaag van afgelopen zaterdag, toen Grasshoppers na een spannende wedstrijd in de slotseconde de winst pakte, kwam de ploeg van coach Mario Bennes er dinsdagavond in sporthal Sportlaan nauwelijks aan te pas. De bezoekers wonnen met 56-70 en daarmee staat de stand in de best-of-five om het landskampioenschap op 0-2.

Alleen in de eerste vier minuten leek het opnieuw een spannende wedstrijd te worden, maar na 9-7 volgde een driepunter van Fleur Kuijt (9-10) en daarna was de wedstrijd voor de ploeg uit Katwijk. In de slotminuten van het tweede kwart, toen Kelsi Lidge na een korte blessurebehandeling weer terug in het veld kwam, leek het er nog even op alsof er iets mogelijk was voor de thuisploeg, maar na 29-27 kwamen de Suns nimmer meer op voorsprong.

Halverwege stond er 30-31 op het scorebord en na rust kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Waar gedurende de gehele wedstrijd de Suns kans op kans misten en vaak zelfs de ring niet eens werd gehaald, vielen aan de andere kant vrijwel alle ballen in het netje, waaronder tien driepunters. Via 39-54 na kwart drie werd het uiteindelijk 56-70. Lotte van Kruistum was bij Grasshoppers met 14 punten het productiefst, aan de kant van de Suns ging die eer naar Kiki Fleuren, eveneens met 14 punten.

Uitwedstrijd
De strijd om de titel is nog niet voorbij en met nog maximaal drie wedstrijden te gaan is er nog hoop, maar dan moet zaterdag in Katwijk wel worden gewonnen. Die wedstrijd begint om 19.00 uur en vanuit Den Helder vertrekt een supportersbus om met zoveel mogelijk fans de Suns te steunen.

De supporters van de Grasshoppers vieren feest na tweede zege op rij (DHfoto).
Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button