Sport

Schaakclub MSC viert 120-jarig bestaan

Den Helder – De oprichtingsdatum van schaakclub Morphy was 19 november 1902 en van Schaakmat 9 december 1935. In 1948 heeft een fusie plaatsgevonden tussen beide schaakclubs, vandaar de naam Morphy Schaakmat Combinatie, afgekort M.S.C. Sommige inwoners denken bij de afkorting dat het de Marine SchaakClub betreft, maar dat is dus niet het geval.

De vereniging viert het 120-jarig bestaan met een simultaan op zaterdag 3 juni en na afloop het nuttigen met de “Blauwe Hap”. Alle deelnemers spelen tegen Manuel Bosboom, met een maximum aantal deelnemers van dertig. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. Opgeven kan via msc.schaken@gmail.com. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.

Bosboom gaf eerder, in augustus 1982 ter gelegenheid van 80 jaar MSC, al een simultaan bij de de jubilerende vereniging. Hij was toen tweede geworden bij de Nederlandse jeugdkampioenschappen en tijdens die simultaan scoorde hij toen 90,5 procent aan gewonnen partijen. Gerrit Steegers sleepte er toen een remise uit.

Programma van de viering
In Buurthuis West-End aan de Lijsterbesstraat 10a wordt om 12:00 uur begonnen met koffie en gebak. Bosboom opent met de eerste zet om 13:00 de simultaan. Het toernooi duurt naar verwachting tot ongeveer 16:00 uur. Kort hierna kunnen de aanwezigen genieten van de “Blauwe Hap”. Deze zal bereid worden volgens de marinetraditie.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button