Maritiem

Diensten bundelen krachten voor grootschalige handhavingsoperatie op de Noordzee

Advertentie:

Den Helder – In een georganiseerde en grootschalige operatie van de Kustwacht hebben verschillende diensten de krachten gebundeld om de veiligheid op de Noordzee te versterken. Tijdens de operatie, die drie dagen duurde, voerden alle diensten in het Kustwacht samenwerkingsverband gezamenlijk controles uit: Douane, Politie, Koninklijke Marechaussee, Inspectie Leefomgeving en Transport, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Rijkswaterstaat en Staatstoezicht op de Mijnen.

Door middel van gecoördineerde patrouilles en inspecties werden verschillende maritieme overtredingen aangepakt. De handhavingsoperatie richtte zich op verschillende onderwerpen, zoals illegale visserij, milieuverontreiniging, smokkel, grensbewaking, scheepvaartveiligheid, offshore infrastructuur en andere algemene opsporingstaken.

Grootschalige handhavingsoperatie op de Noordzee (foto via Kustwacht).
“Deze gezamenlijke handhavingsactie toont de kracht van samenwerking tussen verschillende diensten en organisaties binnen de Kustwacht,” aldus Robin van Dalen, Hoofd Operaties van de Kustwacht. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we effectiever optreden tegen overtredingen en illegale activiteiten en versterken we de veiligheid op de Noordzee.”

Kustwachtcentrum
Tijdens de operatie werd geïntegreerd opgetreden door verschillende eenheden op zee, in de lucht en aan land. Acht schepen namen deel aan de operatie. Vanuit de lucht ondersteunden het kustwachtvliegtuig en de politiehelikopter. En onder water voerde een duikteam van de Douane inspecties uit. De eenheden en acties werden gecoördineerd vanuit het Kustwachtcentrum in Den Helder.

Hoewel er dagelijks controles plaatsvinden op de Noordzee, is een grootschalige handhavingsoperatie zoals deze nieuw voor de Kustwacht. De diensten werkten tegelijkertijd, geïntegreerd samen in nauwe afstemming met elkaar. Tijdens de operatie zijn een aantal processen-verbaal opgemaakt, onder andere op het gebied van visserij.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button