Sport

Seizoen dames Suns ten einde na verlies in play-offs

Advertentie:

Den Helder – Het seizoen voor de dames van de Den Helder Suns is ten einde. Woensdagavond werd in eigen huis verloren van Jolly Jumpers en na de eerdere nederlaag in Tubbergen, afgelopen zaterdag, kwam de stand in de best-of-three daarmee op 2-0 voor de bezoekers. Na de finaleplaats van vorig jaar zijn de Helderse basketbalsters dit keer een stuk vroeger klaar.

Dat de Suns dit jaar niet voor het kampioenschap konden gaan was aan het begin van het seizoen al duidelijk. De ploeg leverde met het vertrek van enkele bepalende speelsters flink in op kwaliteit, maar coach Mario Bennes had gehoopt dat het nieuwe team na een paar maanden goed op elkaar zou zijn ingespeeld en weer serieus mee kon doen in de competitie. Het duurde allemaal wat langer dan gewenst en hoewel het de laatste weken redelijk ging, was de eerste ronde van de play-offs dus ook direct het eindstation. Jolly Jumpers won in Quelderduijn met 48-58.

De eerste helft konden de Suns, na een slechte start, goed meekomen en halverwege de wedstrijd was er zelfs een kleine voorsprong: 31-29. Na de pauze werd de voorsprong zelfs nog wat groter, maar vanaf ongeveer halverwege het derde kwart was het beste van het spel verdwenen. Na het derde kwart stond het 40-40 en in de laatste minuten van het vierde kwart liepen de bezoekers snel weg qua score. Beide teams blonken dit duel uit in inzet en felheid, maar ook in slordigheid. Vooraf aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden, omdat afgelopen maandag onverwachts de moeder van Suns-speelster Priscilla van Es is overleden.

Topscores suns: Brooke Bigott (18), Lotte Toornstra (12), Noa Lewakabessy (8).

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button