Uitgaan

Tentoonstelling Springtij in de Oosterlanderkerk

Advertentie:

Oosterland – Met de tentoonstelling “Springtij” viert de Culturele Kring Wieringen het feit dat de Oosterlanderkerk sinds 1974 een baken is in het culturele landschap. Op initiatief van een kleine groep bevlogen creatieven, musici en leerkrachten, werd het monument vanaf dat jaar in gebruik genomen door kunstenaars en artiesten. De Oosterlanderkerk als een veilige haven, een broedplaats voor kunst en cultuur.

De jubileumtentoonstelling Springtij toont werken van beeldend kunstenaars die de afgelopen 50 jaar een of meerdere keren hun werk in Oosterland exposeerden. Er zijn werken te zien van Hans Blank – Jan Blank – Janny Bruinsma – Ingrid Davids – Mieke Holt – Gea Karhof – Hans Kleinsman – Madeleine Leddy – Piet Lont – Edith Madou – Theo Mulder – Laurien Mulder – Miep van Riessen – Kenneth Stamp – Geertje Tjalma – Renee Toonen – Bea van Twillert – Wim Vaarzon Morel – Hilco Visser en Marijke van Wijk.

Vele kunstenaars vonden sindsdien hun weg naar het dorpje aan de Waddenzee. Deze kregen er de ruimte en vonden er een podium. Oosterland kon uitgroeien tot een culturele hotspot die het regionale belang overstijgt.

De tentoonstelling is van zondag 12 mei tot en met zaterdag 8 juni elke zaterdag- en zondagmiddag te bezoeken van 13:30 uur tot 16:30 uur. Bezoekers die per auto komen worden verzocht deze te parkeren langs de Keizerspoeldijk nabij de kerk. Voor verdere informatie zie de website.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button