Hollands KroonPolitiek

Wethouder Mary van Gent: inwoners staan er niet alleen voor!

Adverentie

Anna Paulowna – “Ondertussen zijn meer dan twee maanden voorbij sinds de eerste maatregelen tegen het coronavirus werden afgekondigd. Een ontzettend lange periode vol beperkingen en onzekerheden. Het virus heeft een enorme impact op onze samenleving”, zo laat wethouder Mary van Gent van Hollands Kroon op de website van de gemeente weten. De wethouder wil de inwoners van Hollands Kroon erop wijzen dat zij gedurende deze coronacrisis er niet alleen voor staan en een beroep kunnen doen op zorginstellingen.

“Zo hebben we zorgen over onze toekomst, de gezondheid van familieleden of over het voortbestaan van ons bedrijf. We missen vader, moeder, zoon of dochter, bijvoorbeeld omdat een verzorgingstehuis niet of nauwelijks toegankelijk is. Of de combinatie van thuis werken en de kinderen helpen bij hun huiswerk wordt ons soms wat te veel. Ik voel met u mee”, aldus wethouder Van Gent.

Risicogroep 70-plussers
De maatregelen die getroffen zijn om het coronavirus terug te dringen, zijn volgens de wethouder hoognodig. “Maar deze maatregelen hebben ontegenzeggelijk een enorme impact op ons. Het kan van grote invloed zijn op onze (geestelijke) gezondheid. Eenzaamheid en isolement kunnen op de loer liggen, maar ook fysieke klachten zijn denkbeeldig. Soms hebben we gewoon een beetje hulp nodig bij die geestelijke of fysieke klachten.”

Dat geldt volgens haar in verhoogde mate voor de groep 70-plussers die tot de risicogroep behoort en daarom nog meer geïsoleerder moeten leven dan anderen. “Voor iedereen in Hollands Kroon geldt: het is niet gek als iemand er even doorheen zit. Ik hoop dat men dat altijd voor ogen houdt. Het is niet vreemd als mensen even wat ondersteuning of hulp nodig hebt. Of dat nou geestelijke of fysieke hulp is.”

Hulp nodig? 
In Hollands Kroon staat een groot aantal instellingen en instanties klaar om hulpbehoevenden te helpen en te ondersteunen. “Aarzel dus niet als hulp nodig is en neem contact op met één van de instellingen. Daar zijn ze voor. Ze doen het heel graag en met alle liefde. Ik wens iedereen alle gezondheid toe. Hou vol en zie om naar elkaar”, zo besluit de wethouder.

https://www.hollandskroon.nl/inwoners/nieuws/wethouder-mary-van-gent-iedereen-heeft-in-deze-tijd-wel-eens-hulp-nodig

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button