Hollands KroonPolitiek

Aanvraag coronasteun door maatschappelijke organisaties minder dan verwacht

Advertentie:

Hollands Kroon – Het aantal maatschappelijke organisaties dat een beroep doet op het Compensatie- en Herstelfonds COVID-19 van Hollands Kroon is minder dan verwacht. In februari maakte de gemeente een bedrag van €487.743,- vrij voor organisaties die dreigen om te vallen door de crisis. In totaal is er nu pas een bedrag van ongeveer €95.000,- toegekend.

Het college B&W verwacht wel meer aanvragen in de komende periode, vertelt portefeuillehouder Mary van Gent. “Om in aanmerking te komen voor het steunfonds moeten organisaties een begroting- en prognose voor 2020 aanleveren, veel organisaties zijn hier nog meer bezig”, aldus de wethouder. Als ze dit hebben afgerond wordt het ook voor hen dus mogelijk om een aanvraag te doen.

Twaalf verschillende organisaties hebben tot dusver een aanvraag gedaan. Tien van hen hebben daadwerkelijk de steun ontvangen. Voor één organisatie, Stichting Hospice Hollands Kroon, is de aanvraag afgewezen. Zij hadden tevens om het grootste bedrag gevraagd maar deze aanvraag valt volgens het college niet binnen de criteria. De aanvraag van Ondernemersvereniging Anna Paulowna is nog in behandeling.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button