Den HelderPolitiek

Beter voor Den Helder wil onderzoek naar activiteiten Port of Den Helder

Adverentie

Den Helder – Coalitiepartij Beter voor Den Helder wil dat de gemeente een bedrijfsscan uitvoert bij Port of Den Helder. De partij stelt vast dat uit de rapportage en de presentatie van de directeur blijkt dat de organisatie herhaaldelijk de doelstellingen niet haalt en dat er wederom geld in gestoken moet worden.

In de recent gepubliceerde kadernota maakt het college voor 2022 €500.000,- vrij ter ondersteuning van Port of Den Helder. Op basis van het voorgenoemde en de resultaten concludeert Eli Saliha namens Beter voor Den Helder dat de ontwikkelingsmaatschappij niet doelmatig en doeltreffend opereert. In de raadsvergadering van dinsdag 25 mei zal de fractie daarom een motie indienen waarin het college verzocht wordt een onderzoek uit te voeren en de resultaten vóór 1 november te presenteren aan de raad. Deze bedrijfsscan zou moeten kijken naar de visie, structuur, personeel, financiële prognose en marketingstrategie van de organisatie. Eventuele vervolgstappen moeten worden opgesteld op basis van de bevindingen van het onderzoek.

De raadsvergadering van 25 mei begint om 19:30 en is te volgen via het TV kanaal en de website van Regio Noordkop, of via de website van de gemeente Den Helder.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button