Kop van Noord-Holland

Kopgroep Bibliotheken organiseert drieluik over tweestrijd in de literatuur

Kop van Noord-Holland – Kopgroep Bibliotheken organiseert rond de boekenweek drie online lezingen rond het thema tweestrijd in de literatuur. Als spreker is Liesje Schreuders van Bureau Boeiend uitgenodigd. Zij is schrijver en docent literatuurgeschiedenis en staat bekend om haar inspirerende presentaties. KopGroep biedt de lezingen gratis aan, omdat het Boekenweek is.

Schreuders is de literatuurgeschiedenis ingedoken om romanpersonages te zoeken die in tweestrijd staan. En vaak heeft dat met liefde en passie te maken. Op dinsdag 1 juni verdiept zij zich samen met de deelnemers in Overspelromans. Beroemde romanpersonages uit de moderne Europese literatuur zoals Madame Bovary en Anna Karenina worden deze avond in de spotlights gezet.

Dinsdag 15 juni staat de klassieker ‘Pride and Prejudice’ van Jane Austen op het programma, een roman die ook meerdere malen is verfilmd. Op woensdag 30 juni wordt het drieluik afgesloten met de zinderende roman ‘Wuthering Heights’ van Emily Brontë.

De lezingen kunnen als drieluik worden gevolgd, maar ook los van elkaar. Meer informatie en gratis aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button