Online informatieavond Zon langs de A7

Hollands Kroon – Er zijn plannen om zonnepanelen te plaatsen bij op- en afritten van de A7. Samen met gemeente Medemblik organiseert de gemeente Hollands Kroon op maandagavond 31 mei daarover een online informatieavond. Tijdens de avond wordt het idee achter het project en de planning uitgelegd. Ook is er tijd om vragen te stellen. De plannen gaan over vier op- en afritten van de A7. Namelijk het knooppunt 10 Wognum, 10a Abbekerk, 11 Medemblik en 12 Middenmeer. De eerste drie liggen in de gemeente Medemblik, de vierde in Hollands Kroon.

In het klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 70 procent van de stroom uit hernieuwbare bronnen moet komen. Zonne-energie is een goed voorbeeld van een hernieuwbare bron, omdat er geen fossiele brandstof zoals kolen of olie voor nodig is. De zonnepanelen die daarvoor nodig zijn, kunnen op verschillende locaties worden geplaatst. Ook langs de snelwegen.

De gemeenten Hollands Kroon en Medemblik hebben met de provincie Noord-Holland, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Rijkswaterstaat gezocht naar geschikte locaties voor zonnepanelen in hun gebied. Daarbij is duidelijk geworden dat de panelen veilig bij de eerder genoemde knooppunten kunnen worden geplaatst.

Aanmelden?
De online informatieavond is op 31 mei van 19:30 tot 20:30 uur. Ook er bij zijn? Stuur dan een mail naar duurzaam@hollandskroon.nl. De aanmelders krijgen op 31 mei een e-mail met een link naar de vergadering. Voor meer informatie over dit project kan contact worden opgenomen via duurzaam@hollandskroon.nl.

Exit mobile version