Politiek

Nieuwe prestatieafspraken tussen gemeente Den Helder, Woontij en Bewonersvereniging Nieuwediep

Advertentie:

Den Helder – Wethouder Petra Bais, Woontij-directeur Jan van Andel en Joke van Beveren, voorzitter van Bewonersvereniging Nieuwediep, hebben maandagmiddag hun handtekeningen gezet onder nieuwe prestatieafspraken. De afspraken gaan over het toevoegen van woningen, verduurzamen van de woningvoorraad en over samenwerking. Ofwel: “Het gaat om kwantiteit én kwaliteit”, aldus wethouder Bais, portefeuillehouder wonen.

Woontij heeft ruim 700 (sociale huur)woningen in bezit in de gemeente Den Helder. Met de ‘Meerjarige Prestatieafspraken 2023-2027’ willen de gemeente, Stichting Woontij en de bewonersvereniging samen werken aan een veilige en gezonde woon- en leefomgeving in Den Helder. Aandachtspunten zijn: voldoende aanbod van huurhuizen, betaalbaarheid, verduurzaming, goed onderhoud, woningen voor kwetsbare doelgroepen, leefbaarheid en armoedebestrijding.

Daarnaast zijn afspraken vastgelegd over bouwplannen van Woontij. Zo gaat de woningcorporatie appartementen bouwen op de voormalige plek van basisschool De Windwijzer aan de Javastraat in Den Helder. “Mooi dat er weer goede, betaalbare huizen bij komen in de stad”, vindt wethouder Bais, “want iedereen verdient een fijne plek om te wonen. Daar zetten we ons ook de komende jaren samen voor in.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button