Hollands KroonPolitiek

Wandel- en fietspaden park De Meet krijgen weer een nieuwe naam

Advertentie:

Nieuwe Niedorp – De recent benoemde wandel- en fietspaden in het park De Meet in Nieuwe Niedorp krijgen weer een nieuwe naam. In november vorig jaar hebben een aantal paden in Hollands Kroon een eigen naam gekregen, om voor een betere locatiebepaling te zorgen. Onder andere hulpdiensten zouden hierbij gebaat zijn. De paden in De Meet zijn gedoopt tot het Meetparkcircuit, maar volgens stichting Vrienden Park De Meet is deze naam niet logisch en onhandig.

Het college B&W is daarom voornemens de naam weer te wijzigen. Dit brengt wel kosten met zich mee, omdat de recent geplaatste naambordjes weer vervangen moeten worden. De paden krijgen straks twee verschillende namen: Het IJsvogelpad voor het hoofdpad in het noordelijke deel van het park, tegen Winkel aan, en: Het Koolmeespad voor het hoofdpad in het zuidelijke deel van het park, tegen Nieuwe Niedorp. Beide vogels verwijzen naar de kleuren van de voetbalverenigingen in de twee dorpen. De ijsvogel is blauw en wit en de koolmees is geel en zwart.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button