Den HelderPolitiek

Doet Den Helder wel voldoende tegen cybercriminaliteit?

Adverentie

Den Helder – De PVV vraagt zich af of er in de gemeente Den Helder wel voldoende wordt gedaan om cybercriminaliteit te bestrijden. Naar aanleiding van recente berichtgeving waaruit blijkt dat deze vorm van criminaliteit steeds vaker voorkomt wil fractievoorzitter Vincent van den Born van het college weten welke preventieve maatregelen de gemeente neemt en of deze niet uitgebreid moeten worden.

Het is niet de eerste keer dat de PVV vragen stelt over cyberveiligheid. Medio 2020 vroeg de partij zich af of de gemeente zelf voorbereid is op digitale aanvallen of andere crises. In november 2021 diende de PVV een motie in voor het inzetten van ethische hackers om de digitale veiligheid van de gemeente te testen. Eerder dat jaar vroeg Van den Born het college of zij bereid is om evenementen te organiseren of op andere manieren bewustzijn te creëren bij de inwoners. Het college gaf aan op allerlei manieren te willen bijdragen aan het vergroten van de kennis over cybercriminaliteit en het terugdringen van het aantal slachtoffers.

Nog te weinig oog voor gevaren cybercriminaliteit
Dat is niet goed gelukt, concludeert de PVV: “Aangezien het totaal aantal meldingen en aangiften van cybercriminaliteit bij de politie-eenheid Noord-Holland vorig jaar met ruim 30 procent steeg, heeft het er dus alle schijn van dat veel mensen helaas toch nog te weinig oog hebben voor de gevaren van cybercriminaliteit.” De vraag van de PVV is nu wat er vorig jaar allemaal gedaan is vanuit de gemeente Den Helder en of het college bereid is om naar aanleiding van de cijfers de acties te intensiveren. Als laatste vraagt de partij of de gemeente flyers heeft verspreid onder relevante doelgroepen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. Alles wat Den Helder doet is halfbakken dus neem aan dit ook…..

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: