Overige

Vijf manieren om kantoorwerk aantrekkelijker te maken

Adverentie

Kantoorwerk kan een sleur worden. Nu we weer meer op kantoor komen, die plek in sommige gevallen zelfs als vluchthaven zien, dient zich de uitgelezen mogelijkheid aan om er een aantrekkelijkere plek van te maken. Vijf tips.

Pakketje versturen via KeenDelivery

Iedereen kent het wel: je begint aan een klus en loopt tegen iets aan dat die klus bemoeilijkt. Ook met het verzenden van pakketten gebeurt dat, opeens zit je je af te vragen welke verzenddienst je daarvoor moet gebruiken terwijl je eigenlijk met iets anders bezig was. Daar is nu een speciaal platform voor: KeenDelivery. Deze handige website zoekt zelf uit welke route je pakketten bewandelen en neemt je dus werk uit handen. Zakelijke pakketten versturen was nog nooit zo makkelijk.

Eigen bureaustoel/werkplek opeisen

Na een vrije dag op het werk komen en merken dat een ander de stoel te laag heeft gezet, boven het toetsenbord heeft zitten eten en afval in de prullenmand heeft gedeponeerd. Willen werkgevers de werkvloer weer aantrekkelijker maken om massaal thuiswerken tegen te gaan, dan zullen ze moeten investeren in een eigen werkplek voor elke vaste kantoormedewerker. Behalve de prullenbak legen en de stoel in de favoriete, ergonomische stand zetten, kun je hier ook wat persoonlijke accessoires neerzetten: een foto, boeken en een plantje.

Cloud of afdrukken?

Zorg voor een evenwicht tussen de cloud en print. Natuurlijk is het handig om documenten op te slaan, maar er zijn gevallen waarbij er niets boven een papieren document gaat. Sla deze op in ouderwetse multomappen en zet ze in kasten. Dit geeft een minder kille sfeer op kantoor. Gebruik wel duurzame inktpatronen en papier.

Ontraad lunchen achter de computer

De lunch is de gelegenheid bij uitstek om even afstand te nemen van het werk. In Zuid-Europa weten ze hier alles van en werkgevers in Nederland kunnen deze cultuur overbrengen. Een urenlange lunchpauze met pasta en een tukje daarna zit niet in onze cultuur, maar we zouden kunnen beginnen met afraden om achter het beeldscherm de boterhammen te eten.

Stimuleer het praatje bij het kopieerapparaat

Nu het kantoor weer meer gebruikt wordt, is ook het ouderwetse praatje bij het kopieerapparaat of de koffiemachine teruggekeerd. Werkgevers moeten zich er vooral niet aan storen als dat praatje wat langer duurt, maar hun personeel beoordelen op de prestaties. Een gezellige sfeer met ruimte voor vertier – denk ook aan zoiets als een pingpong- of voetbaltafel – maakt het werk luchtig en zorgt uiteindelijk voor betere resultaten. Niemand wil een kantoor vol robots met een nine-to-five-mentaliteit.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button