Den Helder

Havenvisie Den Helder 2040 geeft koers aan voor ontwikkeling haven

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft een nieuwe Havenvisie die richting geeft aan de toekomst van de haven. Het college van Den Helder heeft de Havenvisie 2040 aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden. Met een sterke focus op economische ontwikkeling, duurzaamheid en samenwerking streeft Den Helder ernaar om de economische positie te versterken en de haven meer aan de stad te verbinden. De nieuwe Havenvisie is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de gemeenteraad, Port of Den Helder en andere belanghebbenden.

Met deze havenvisie geeft de gemeente Den Helder richting aan de ontwikkeling van de haven, op weg naar een duurzame haven met een sterke verbinding met de stad. Zo werkt de gemeente samen aan de energietransitie, een sterkere economie en de thuishaven van de Koninklijke Marine. De vijf centrale thema’s van de Havenvisie 2040 zijn:

• Sterke economie en meer werkgelegenheid
• Toekomstbestendige haven
• Bereikbare haven voor iedereen
• Leefbare stad en haven
• Veilige haven

Havenwethouder Pieter Kos
Havenwethouder Pieter Kos, benadrukt het belang van deze mijlpaal voor de toekomst van de haven van Den Helder: “Met het voorstel voor de nieuwe Havenvisie laten we zien welke toekomstige ontwikkeling wij voor ogen hebben met de haven. En zetten we een belangrijke stap in de richting van een duurzame en toekomstbestendige haven. De haven is een belangrijke economische pijler van Den Helder. We staan voor uitdagingen en kansen die we de komende tientallen jaren moeten aanpakken. Samenwerking is hierbij van groot belang. Zowel de gemeente als het havenbedrijf kunnen dit niet alleen bereiken.”

De Havenvisie 2040 wordt behandeld in de raadscommissie Bestuur en Middelen op 6 juni 2023. De gemeenteraad besluit over de Havenvisie op 3 juli 2023. De Havenvisie Den Helder, visie op 2040 is te lezen op www.denhelder.nl/havenvisie.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

2 reacties

 1. Bereikbare haven voor iedereen?…. hoe zien ze dat voor zich? De buitenhaven is tegenwoordig een rijdende tunnel van hekken geworden waar je nergens meer kunt stoppen. Laat staan een wandeling maken met kids,vrienden,familie om te bekijken wat binnen ligt en een praatje met bv collega’s aan boord!
  Alles zit dicht getimmerd en dicht gespijkerd.
  Er is geen plezier of mogelijkheid meer op enige wijze de buitenhaven te bezoeken!
  Bij een poging al rijdend (langzaam) wordt je hard tuterend kenbaar gemaakt door te rijden want de doorgang is gestremd.
  .
  Voor de duidelijkheid…. een bereikbare haven is er al enkele jaren totaal niet meer voor de inwoners van DH!

  Doe daar eens wat aan. Wellicht dat dit dan ook bijdraagd aan toeristisch bezoek in en naar DH!

 2. Economische ontwikkeling, duurzaamheid, werkgelegenheid, toekomstbestendigheid en samenwerking: welk een fraaie serie gemeenplaatsen hebben de opstellers van dit document weer uit hun mouw weten te schudden. Waarin wijkt dit beleid af van het huidige?
  Ik ben het overigens met bovenstaande reactie van Kees eens dat de haven tegenwoordig niet meer bereikbaar is voor iedereen, zeker niet voor de inwoners van deze stad. Voor je lol of ter verpozing heb je er niets meer te zoeken. De beleidsmakers hebben de terrorismedreiging van weleer aangegrepen, of zeg gerust maar misbruikt, om er een omheind bedrijventerrein van te maken waar de burger niet meer welkom is. Die sterke verbinding met de stad, die volgens de nieuwe toekomstvisie wordt nagestreefd, is waarschijnlijk niet meer dan een wassen neus….

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: